Pump Etkisi Nedir? Nasıl Arttırılır ?

Pump Etkisi Nedir?

Vücut Geliştirme sporu ile uğraşanlar veya kaslarının daha hacimli görünmesini isteyenler tarafından sıklıkla hissetmek istedikleri etkilerin başında Pump etkisi gelir. Pump etkisi nedirAntrenman sırasında kasların kan akımı ile şişerek damarlar belli olmasıdır. Pump etkisi nasıl arttırılır ile ilgili hazırladığımız makalede bu konuda yapılması gerekenleri adım adım açıkladık.

Pump Etkisi Nasıl Artırılır?

  • Karbonhidrat Tüketimi İhmal Edilmemeli

Antrenman öncesinde ve gün içerisinde bol miktarda karbonhidrat tüketilmesi önem taşımaktadır. Karbonhidrat tüketimiyle antrenman esnasında ihtiyaç duyulacak enerjinin üst düzeye çıkması sağlanır.

Karbonhidratlar kullanılmayan bölümü vücutta glikojen olarak depolanarak kasların daha hacimli görünmesini sağlayacaktır. Düşük karbonhidrat diyeti yapanlarda kasların hacimsiz görünmesi bu yüzdendir. Beden tipinize göre karbonhidrat alımını ayarlarsanız kilo almayarak istediğiniz etkiyi sağlarsınız.

  • Bol Su Tüketilmeli

Bol su tüketimi antrenman esnasında daha zinde olmanızı ve pump etkisinin üst seviyeye çıkmasını sağlayacaktır. Bu maksatla günlük olarak kilonuzun 4 katı kadar tüketeceğiniz su fayda sağlayacaktır. Örneğin; 80 kilo bir kişi en az 3,5 litre su tüketmelidir. Antrenman öncesinde ve antrenman esnasında bol su tüketimi kaslarınızı daha hacimli görünmesini sağlayacaktır. “Antrenman esnasında birden su içilmesi setlerde zorlanmanıza neden olabilecektir.” Bunun için aralıklarla belirlediğiniz miktardaki suyu azar azar tüketmeli antrenman süresine yaymalısınız. Bunun için ölçekli mataralar yarar sağlayacaktır.

Yüksek yoğunluklu antrenmanlarda besin destekleri vücuda gerekli enerjiyi sağlayacaktır. Ayrıca besin takviyeleri kaslarda damarların genişleyerek daha fazla kan gitmesini ve su tutulmasını fazlalaştırarak daha hacimli görünmesinde yarar sağlayabilmektedir.

0 Yorumlar

Brand creation, trend analysis & style consulting

Lorem Ipsum has been the industry's standard dummy text ever since. Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry. Lorem Ipsum has been the industry's standard dummy text ever since.